Strony
Zobacz koniecznie
  • Różne specjalizacjeRóżne specjalizacje
    W przeszłych czasach lekarz był osobą zajmującą się ludzkimi problemami związanymi ze zdrowiem. Obecnie jednak słowo „lekarz” jest bardzo ogólne, ponieważ jest naprawdę wiele specjalizacji. Cóż to znaczy? Otóż jeden …
  • Dieta, kiedy coś ci dolegaDieta, kiedy coś ci dolega
    Choroba to nie tylko przeziębienie, gorączka, katar czy kaszel. Nie zawsze mamy szansę na to, żeby wyleczyć się w ciągu tygodnia. Niekiedy bywa tak, że dopada nas coś znacznie gorszego, …

Wiele słyszy się o pożytecznych dla organizmu kwasach omega, które można pozyskać poprzez spożywanie ryby. Jeżeli chodzi o mięso ryb, można go jeść z o wiele mniejszą obawą, aniżeli w przypadku posilania się mięsem wieprzowym czy też mięsem z kurczaka. Jednakże warto wiedzieć o kilku sprawach. Bywają ryby, które nie do końca są nisko kalorycznymi. Przykładowo łosoś może przyprawić nas w sporą ilość kalorii, podczas gdy niejedna osoba może być przekonana, że spożywa coś, co nie zaszkodzi jej linii. Kolejną sprawą są kategorie, na jakie dzielą się ryby. Podział jest banalny. Są ryby żyjące w słonej wodzie, czyli w morzu. Są też jednak i takie, które żyją w stawach czy rzekach. Ryby pochodzące ze słonej wody, są jak najbardziej bezpieczne. A więc możemy je jeść bez obaw. Zaś ryby żyjące w stawach mogą nie do końca nam służyć. Przykładowo przepyszna panga okazuje się niezbyt dobrym posiłkiem, jeżeli chodzi o jakość. Żyje bowiem w bardzo zabrudzonych wodach, co oczywiście ma wpływ na jej odżywanie się i w efekcie na jej jakość dla człowieka.

Comments are closed.