Strony
Zobacz koniecznie
  • Nowa era biznesu. Medycyna funkcjonalna.Nowa era biznesu. Medycyna funkcjonalna.
    Medycyna to nie tylko obszar społecznych potrzeb, ale to przede wszystkim ogromny biznes rozbrajający się na niespotykaną dotychczas skalę. Niestety na chorobach są zarabiane ogromne sumy pieniędzy, a wielkim koncernom …
  • Catering dla firmCatering dla firm
    Catering dla firm. Przyjęcia firmowe to wydarzenia, wokół których narosły już legendy. I gdyby chociaż połowa z nich była prawdą, to nie mogłyby się z nimi równać najlepsze przyjęcia świata …

Pszenna bułka z mięsno – warzywno – sosową zawartością, to ulubiona przekąska dzieci na całym świecie. W ojczyźnie fast foodów, Stanach Zjednoczonych, lekarze już wiele lat temu zauważyli ścisły związek pomiędzy hamburgerami a otyłością u dzieci i młodzieży. Wszystkie fast foody, bez względu na ich składniki są tak przyprawiane, że każdemu smakują. Powszechnie dostępne ze względu na niskie ceny, są dla niektórych nie tylko przekąską od czasu do czasu, ale podstawowym posiłkiem. Pudełka z gotowymi daniami, które wystarczy tylko podgrzać, nigdy nie zastąpią domowego obiadu. Wiele szkół oferując szkolne obiady, korzysta z cateringu. Catering, to posiłki przygotowywane z przetwarzanych półproduktów, w dodatku w większości głęboko mrożonych. Czy o taki posiłek dla naszych dzieci nam chodzi? Walka na Wyspach Brytyjskich o posiłki pełnowartościowe dla dzieci, powoli przynosi skutek. Dzieci zmieniają swoje przyzwyczajenia, chętniej sięgają po soki i warzywa. Ze szkolnych sklepików zniknęły tony słodyczy, hamburgerów na rzecz zdrowych przekąsek. Wiele dzieci doceniło smak prawdziwych pomidorów, jabłek czy marchewki. Przed polskimi szkołami długa droga – słychać pomysły o likwidacji szkolnych stołówek, gdzie panie gotują domowe obiady – na rzecz wprowadzenia cateringu.

Comments are closed.